Seime – spalvinga ir pavasariška velykinė labdaros mugė

Velykinės mugės metu, O.Posaškovos nuotr.
Belaukiant artėjančios Prisikėlimo šventės, balandžio 10 d. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės dr. Gintarės Skaistės iniciatyva Seime suorganizuota velykinė labdaros ir mainų mugė. Mugė, kaip ir kasmet, sulaukė labai didelio dalyvių skaičiaus. Renginyje savo rankomis kurtus darbelius pristatė ne tik įvairių Vilniaus, Vilniaus rajono, bet ir Ukmergės, Trakų ir Elektrėnų neįgaliųjų organizacijų, dienos centrų, bendruomenių atstovai, menininkai ir senjorai.

Mugės atidarymo šventės metu dalyvius pasveikino ir dovanų įteikė renginį kasmet globojanti Seimo narė dr. Gintarė Skaistė. Anot Seimo narės, pagrindinis šios kasmetinės labdaros ir mainų mugės tikslas išlieka toks pat – specialiųjų poreikių turinčių asmenų integracija į visuomenę. Tokie renginiai yra labai svarbūs, nes padeda mažinti socialinę atskirtį, o kartais net ir diskriminaciją, su kuria savo kasdieniame gyvenime neretai susiduria socialiai jautrių bendruomenių nariai.

Seimo pirmininko pavaduotoja I.Degutienė, O.Posaškovos nuotr.
„Labai džiugu, kad šiemet vėl atgaivinome tradiciją organizuoti ne tik kalėdinę, bet ir velykinę labdaros ir mainų mugę. Kaip ir visada sulaukėme labai didelio norinčiųjų dalyvauti skaičiaus. Todėl netgi kilo truputį problemų norint sutalpinti visus mugės dalyvius. Tai rodo, kad tokie renginiai yra be galo reikalingi ir svarbūs. Jie ne tik suteikia dalyviams progą apsilankyti Seime, pristatyti savo bendruomenės veiklą, rankų darbo gaminius, pabendrauti su Seimo nariais, mugės svečiais ir vieniems su kitais, bet taip pat suteikia progą šiek tiek užsidirbti. Tokie bendri renginiai neįgaliųjų centrų lankytojams, senjorams, bendruomenėms suteikia progą surinkti aukų tolimesniam organizacijos veikimui, savo bendruomenės narių ugdymui. Mugės metu įsigytos velykinės dovanėlės – svarbi parama šioms bendruomenėms, todėl visi norintys buvo kviečiami dalyvauti ir dalintis gerumu“, – teigė G. Skaistė.

Šiemet mugėje dalyvavo net 17 organizacijų atstovai: Vilniaus neįgaliųjų dienos centras, dirbtuvėlės „Jurgos mezginiai“, Lietuvos psichikos negalios žmonių bendrija „Giedra“, Bernardinų neįgaliųjų dienos centras, Vilkpėdės BSPC (bendruomenės socialinių paslaugų centro) rankdarbių klubas „Vaivos juosta“, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Vilniaus Viltis“, Vilniaus miesto „Atgajos“ specialioji mokykla, Trakų neįgaliųjų užimtumo centras, Vilniaus krašto žmonių su negalia sąjunga, gyvenimo namai „Pašilaičiai“, Verkių mokykla-daugiafunkcis centras, Vilniaus miesto neįgaliųjų draugija, Elektrėnų Paramos šeimai tarnyba, Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyrius, menininkė Loreta Latvytė, Grigiškių neįgaliųjų draugija, dienos centras „Šviesa“.

Komentarai