Seimo Socialinių ir Europos reikalų komitetų atstovai susitiko su Švedijos užimtumo ir integracijos valstybės sekretore

Susitikimo metu, J.Šedauskienės nuotr.
Seimo Socialinių reikalų ir darbo ir Europos reikalų komitetų atstovai Tomas Tomilinas, Gintarė Skaistė, Stasys Jakeliūnas ir Dovilė Šakalienė susitiko su Lietuvoje viešinčia Švedijos užimtumo ir integracijos valstybės sekretore Irene Venemo (Irene Wennemo).
Susitikimo metu pasikeista nuomonėmis ir įžvalgomis dėl šiemet lapkričio 17 d. Geteborge (Švedija) vyksiančio neformalaus ES viršūnių ir socialinių partnerių susitikimo socialiniais klausimais. Būsimame renginyje bus kalbama apie bendradarbiavimą Europos darbo rinkos, socialinės apsaugos sistemos klausimais, siekiant skatinti ne tik socialinį dialogą tarp partnerių, bet ir sąžiningą darbo vietų kūrimą, jų augimą ir lyčių lygybę darbo rinkoje (plačiau http://www.government.se/government-policy/social-summit-for-fair-jobs-and-growth/).
Sutikime taip pat dalyvavo Švedijos Darbo ministerijos Tarptautinių ryšių departamento sekretorius Henrikas Ohmas (Henrik Åhm) ir svečius lydėjusi Švedijos ambasadorė Marija Kristina Lundkvist (Maria Christina Lundquist).

Komentarai