Planuojama atnaujinti daugiabučių kiemuose esančias krepšinio aikšteles

Gintarė Skaistė, Kauno dienos nuotr.
Kauno mieste šiais metais planuojama atnaujinti daugiabučių kiemuose esančias senas, apleistas krepšinio aikšteles ir krepšinio stovus. Tam antradienį pritarė miesto tarybos kolegija. Šioms aikštelėms atnaujinti planuojama skirti 100 tūkst. litų iš Visuomenės sveikatos rėmimo programos.

„Jau esančių krepšinio aikštelių atnaujinimas reikalautų mažesnių lėšų nei naujų įrengimas, tad taip suteiksime galimybę sportuoti daugiau jaunimo, kurie neturi galimybių lankyti sporto mokyklas" - teigė Kauno jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Gintarė Skaistė.


Šios programos pagalba bus finansuojamas reikalingų medžiagų įsigijimas, o už krepšinio stovų remontą ir saugojimą bus atsakingos atsakingos vietos bendrijos ir bendruomenės. Taip bus skatinamas bendradarbiavimas tarp miesto savivaldybės ir vietos gyventojų, įgalinant juos rūpintis įgytu turtu.

Pastaraisiais metais iš Visuomenės sveikatos programos buvo finansuojamas populiarumo tarp kauniečių sulaukusių lauko treniruoklių įrengimas. Šiais metais taip pat planuojama skirti lėšų jų įrengimui, remontui bei dangai po treniruokliais sudėti.

Komentarai