Valdininkų nebaudžiamumas - mitas ar realybė?

Klausimas, sukėlęs didžiulį žiniasklaidos dėmesį, nepraranda aktualumo ir toliau. Miesto tarybos posėdyje Tarybos nariams buvo pateikta išsami informacija apie viešojo tualeto A. Jakšto-šv. Gertrūdos g. sankirtoje pastatymą.

Jame buvo pristatyta administracijos direktoriaus 2008 m. spalio 6 d. sudarytos komisijos išvada dėl Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Valiaus Knoknerio ir Komunalinio ūkio skyriaus Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjo Rimanto Rutavičiaus įtariamų tarnybinių nusižengimų tyrimų rezultatus.

Toje išvadoje teigiama, kad R.Rutavičius ir V.Knokneris padarė tarnybinį nusižengimą, tačiau komisija pasiūlė tyrimą nutraukti ir tarnybinės nuobaudos neskirti, mat (anot komisijos) suėjo valstybės tarnybos įstatyme numatytas 30 dienų terminas nuo tarnybinio nusižengimo paaiškėjimo dienos.

Komisija, vadovaujama socialdemokratų atstovo R.Rabačiaus, tarnybinio nusižengimo paaiškėjimo diena laiko Kauno savivaldybės tinklalapyje pasirodžiusius straipsnelius apie tualeto vietos keitimą. Tuo tarpu, jau 2003 metais vyriausiasis administracinis teismas yra padaręs išaiškinimą, jog tarnybinio nusižengimo paaiškėjimo diena yra komisijos išvados dėl tarnybinio nusižengimo tyrimo surašymo diena.

Taigi, minėtas 30-ies dienų terminas prasidėjo tik komisijos išvadų surašymo dieną. Tuo tarpu komisijos išvadose yra nurodoma, jog terminas pasibaigęs ir siūloma tyrimą nutraukti. Tad dabar kyla klausimas: kas prisiims atsakomybę, jog dėl pateiktų neteisingų išvadų nebuvo nubausti R.Rutavičius ir V.Knokneris?

Ar teisininkai pasirašę po neteisinga išvada, o gal komisijos pirmininkas?

Meras pažadėjo, jog bus įvertinta teisininkų, priklausiusių minėtai komisijai, darbinė kompetencija. Galbūt kitą sykį bus atidžiau žiūrima į savo pareigas, o kaltieji galės gauti pagal nuopelnus?

Komentarai

viz3 sakė…
Kaltieji paprastai jau seniai būna gavę pagal nuopelnus - pinigais;).
Svarbiausia tinkamas požiūris :-)
Bet iš tiesų, kažkas, net ir mažiau kaltas turi būti nubaustas. Tam, kad sekantį kartą niekas, net mažiausiomis paslaugomis nenorėtų prisidėti prie daromų blogų darbų.