„Žalgirio mūšiai" ir tikrovė

Šiandien neteko dalyvauti vykusiame koalicijos narių posėdyje, bet kaunas.lt puslapyje radau pranešimą spaudai, kurį norėčiau čia dalimis pacituoti. Visiškai pritariu jame išsakytoms tiesoms ir mintims. Spekuliacijos "Žalgirio" vardu jau peržengė visas ribas. Kauno miesto savivaldybė NIEKADA neatsisakė remti Žalgirio. Atvirkščiai, visuomet sakė, kad rėmė, remia ir rems Kauno reprezentacinę komandą. Belieka spėlioti, iš kur sklindantys gandai apie atsisakymą remti randa peno? Ar tik ne opozicionierių, bijančių būti neišrinktiems į Seimą, galvutėse?
Citatos: Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kartu su „Žalgirio" krepšinio komandos vadovais ir Valdybos nariais ne kartą aptarė komandos rėmimo klausimus. Pokalbiuose buvo aiškiai apibrėžtos rėmimo sąlygos ir sumos. „Žalgirio" vadovybė dar vasaros pradžioje pritarė Savivaldybės planams parduoti UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras" akcininkui Arvydui Saboniui 34 proc. akcijų iš 35 turimų. A. Sabonis pats pripažino, kad toks Savivaldybės žingsnis suteiks „Žalgiriui" galimybę ieškoti naujų, turtingesnių rėmėjų.
Savivaldybė dar kartą patvirtina savo poziciją - „Žalgirio" komandą rėmė, remia ir rems. Dar nė viena valdžia „Žalgiriui" neskyrė tiek lėšų kaip dabartinė. Praėjusį sezoną klubui iš Savivaldybės biudžeto skirta 6,3 milijonai litų. Vertėtų nepamiršti, kad Savivaldybė skolinasi ne vieną milijoną, kad visai Lietuvai brangi komanda „Žalgiris" turėtų puikias sąlygas ir treniruotėms, ir varžyboms: pradėti Nacionalinės Kauno arenos statybos darbai, Kauno sporto halėje už 1,6 mln. litų įrengtas naujas apšvietimas, atitinkantis Tarptautinės krepšinio federacijos reikalavimus. Ar „Žalgirio" komandai, aistruoliams ir „tautos gelbėtojams-gasdintojams" nieko nereiškia?
Už simbolinę 1 lito sumą pardavus „Žalgirio" akcijas Kauno miesto savivaldybė ir toliau tęsės savo duotus pažadus. Pirmajame po atostogų susirinkusios Tarybos posėdyje siūloma patvirtinti 3 metų rėmimo sutartį. Be to, Savivaldybė prisiims Kauno sporto halės nuomos mokestį už komandos treniruotes. „Žalgirio" krepšinio komandos rėmimui kasmet numatoma skirti po 5 mln. Lt.

Komentarai

Hello, I like this blog.
Sorry not write more, but my English is not good.
A hug from Portugal

Olá, goût très du Blogue.
Excuse ne pas écrire plus, mais mon français n'est pas bon.
Une accolade depuis le Portugal