Pristatytas patobulintas 2021 metų valstybės biudžeto projektas

 

Šiandien Seimui pateikiau patobulintą 2021 metų valstybės biudžeto projektą.

✅ Dabartiniai vakcinavimo tempai ir artimiausi planai leidžia tikėtis, kad į normalų gyvenimą grįšime jau šiais metais. Todėl šis biudžetas skirtas palaikyti negalinčių dirbti pajamas bei sukurti pereinamojo į popandeminį laikotarpio priemones.

➡️ Didžioji papildomų lėšų dalis (36,5 proc.) skiriama Sveikatos apsaugai: vakcinoms, vakcinavimui, testavimui, medikų priedams ir viršvalandžiams.

➡️ Kita ne mažiau svarbi išlaidų dalis (35,1 proc.) - socialinės apsaugos priemonės: prastovų, poprastovų subsidijų priemonės, ligos ir motinystės išmokos, išmokos savarankiškai dirbantiems, nedarbo draudimo išmokos.

➡️ Taip pat, labiausiai nukentėjusiems verslo sektoriams skiriama mokestinių pagalbos priemonių visuma: terminuota PVM lengvata maitinimui, sportui ir kultūrai; galimybė 2020 metų nuostolį atskaityti iš 2019 metų mokėtino pelno mokesčio, bei pratęsta galimybė atidėti mokestines prievoles be papildomų palūkanų 4 mėnesiams.

✅ Kitos išlaidos susijusios su "Naujos kartos Lietuva" plano investicijomis, šiais metais planuojama išleisti apie 150 mln. eurų.

✅ Taip pat, pradedamas įgyvendinti vienas iš rinkimų programos punktų - vienišo asmens išmoka, skirta pensinio amžiaus sulaukusiems nesusituokusiems ar išsiskyrusiems žmonėms. Jų skurdo rizikos lygis yra dvigubai didesnis nei vidutiniškai. Nuo kitų metų pradžios planuojama ir šios priemonės plėtra.

Tikiu, kad šis biudžetas suteiks galimybę sklandžiai pereiti iš pandeminio į normalų gyvenimo ritmą tiek verslui, tiek visiems gyventojams.

Komentarai