Pajūryje vyko Tremtinių aikštės atidarymas ir paminklo atidengimo ceremonija

Tremtinių aikštės atidarymo metu, Dž.Barysaitės nuotr.
Praėjusį sekmadienį, birželio 18 d., Pajūrio miestelyje vyko atnaujintos Tremtinių aikštės atidarymas ir paminklo „Žuvusiems Sibire ir žuvusiems už Lietuvą“ atidengimo ceremonija. 

Pagerbti žuvusių tautiečių atminimą atvyko ne tik miestelio gyventojai, bet ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, seimo nariai Gintarė Skaistė, Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Povilionis, Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas, jo pavaduotojas Valdemaras Jasevičius, administracijos direktorius Raimundas Vaitiekus, jo pavaduotoja Vera Macienė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulienė ir atstovai iš kaimyninių rajonų, Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Viktoras Bagdonas, Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas majoras Andrius Jagminas bei tarybos nariai.

Tremtinių aikštės atidarymo metu
Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis Pajūrio Švč. Trejybės bažnyčioje, po jų, skambant Karinių jūrų pajėgų orkestrui, vadovaujamam Prano Memėno, susirinkusieji ėjo į tremtinių aikštę, kur vyko iškilminga ceremonija.

Prie paminklo, skirto žuvusiems už Lietuvos laisvę, kurį palaimino Jo Eminencija vyskupas Jonas Kauneckas, Pajūrio parapijos klebonas Antanas Mačius ir kiti dvasininkai, padėtos gėlės, uždegtos gedulo žvakės. Kalbomis ir šūvių salvėmis pagerbtas tremtinių atminimas.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro atstovai, gavę Šilalės rajono tremtinių nuotraukas, jų ekspoziciją ir žemėlapį su Lietuvos gyventojų tremties ir kalinimo vietomis Sovietų sąjungoje demonstravo atnaujintoje Tremtinių aikštėje esančiame traukinio vagone.

Ceremonijos metu skambėjo jautrios Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro tremtinių choro „Atmintis“ ir kitų vokalistų atliekamos dainos.

Šilalės rajono savivaldybės informacija

Komentarai