Patvirtinta TS-LKD frakcijos ataskaita

Tvarkomas Prisikėlimo bažnyčios grindinys, KD nuotr.
Vakar vykusios TS-LKD Kauno skyrių sueigos konferencijos metu buvo pristatyta TS-LKD frakcijos miesto taryboje ataskaita ir veiklos planai. Kalbant apie priimtus sprendimus, džiugu kad pavyko atsiimti Dainų slėnį bei "Romuvos" kino teatrą, šioms visuomeninėms erdvėms pagaliau atsivėrė galimybė prisitraukti lėšų tvarkybai ir pritaikymui visuomenės poreikiams. Kitai svarbiai miesto šventovei Kristaus Prisikėlimo bažnyčiai baigiama sutvarkyti aplinka.

Taip pat, malonu, jog pastaruoju metu atsižvelgiama ne tik į miesto centro tvarkymą, tačiau ir į daugiabučių kiemus. Praėjusiais metais mūsų frakcijos pasiūlymo pagrindu buvo atnaujintos daugiabučių kiemuose esančios krepšinio aikštelės, stovai, futbolo vartai, darželiuose įrengti trikrepšiai.
Atnaujinta krepšinio aikštelė Savanorių pr. kieme
Atvirose erdvėse atnaujinti pagrindai po lauko treniruokliais, suremontuoti ir įrengti nauji. Šiais metais skirtos lėšos vaikų žaidimo aikštelių remontui daugiabučių kiemuose, bus suremontuota 120 vaikams skirtų aikštelių. Taip pat skirtas 1 mln. litų iš Privatizavimo fondo įvažoms į daugiabučių kiemus tvarkyti. Todėl šiais metais taikomas priemones tikrai pajaus dažnas kaunietis.

Tvarkant miesto gatves, gautos dalinio finansavimo lėšos iš ES fondų, todėl ne tik užbaigta A.Juozapavičiaus prospekto ir Parodos gatvės rekonstrukcija, tačiau ir pradėti rekonstrukcijos darbai K.Petrausko gatvėje ir trečiadienį startuoja Savanorių prospekto estakados rekonstrukcija.
Rekonstruotas A.Juozapavičiaus pr.
Kauno miesto savivaldybė šiais metais pradės ir Laisvės alėjos rekonstrukciją, planuojamas pirmas etapas tarp Įgulos bažnyčios ir A.Mickevičiaus gatvės. Taip pat einamajam gatvių remontui pradėtas taikyti tris kartus ekonomiškesnis karšto regeneravimo metodas, kurio pagalba sutvarkyta Ašigalio gatvė, šiais metais bus tvarkoma Jonavos gatvė. Dviračių entuziastams įrengtas dviračių takas po P.Vileišio tiltu, šių metų planuose – dviračių takas Neries krantine į Šilainius.

Aleksote S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome pradėtos Karinių oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo posto statybos. Atlaisvinus buvusios Aviacijos gamyklos 35 ha teritoriją Fredoje, planuojamos investicijos apie 200 mln. eurų. Atsilaisvinusiame sklype planuojamas vaikų darželis, sporto maniežas, kiti visuomeninės paskirties pastatai, gyvenamieji būstai, komercinės paskirties objektai. Dalis teritorijos bus grąžinta savininkams.

Galimas teritorijos Fredoje išvystymas, kaunas.lt nuotr.
Tvarkant apleistas erdves, tenka pasidžiaugti naujai pakoreguotais įstatymais, kurie atvėrė galimybes griežčiau vertinti apleistų pastatų savininkus. Kauno miesto tarybos sprendimu, nuo šiol pastatų „vaiduoklių“ savininkams taikomi maksimalūs žemės nuomos mokesčio ir nekilnojamo turto mokesčio tarifai.

Vienas iš paskutinių frakcijos siūlymų, sulaukusių pritarimo - viešasis transportas už simbolinį mokestį senjorams, tremtiniams ir nepriklausomybės gynėjams. Lengvatiniu tarifu jie gali naudotis jau nuo kovo 1 dienos.

Dviračių takas prie P.Vileišio tilto
Artimiausiuose frakcijos planuose – savivaldybės įmonių valdymo depolitizavimas. Pastaraisiais metais savivaldybės įmonėse matomi korupcijos skandalai įpareigoja kurti naują valdymo modelį. Manome, jog įtraukus akademinės visuomenės ir verslo atstovus į savivaldybės įmonių stebėtojų tarybas, padidėtų sprendimų priėmimo skaidrumas ir viešumas. Verslininkų patirtis privačiame sektoriuje padėtų įnešti naujų idėjų tvarkantis valdiškose įmonėse, tuo tarpu mokslininkai pateiktų savo įžvalgas dėl valdymo modelių ir naujausių metodų. Panašus valdymo modelis jau pritaikytas AB „Kauno energija“. Tuo tarpu didinant atskaitomybę, UAB „Kauno vandenys“ valdyboje liko tik valstybės tarnautojai, taip užkertant kelią galimam įvairių politinių jėgų piknaudžiavimui.

Tarp nematomų, bet labai svarbių darbų, kurių rezultatas pasimatys ateinančios kadencijos metu, VI forto techninio projekto rengimas, Kauno kongresų ir koncertų rūmų projektas, Santakos parko galimybių studija, Raudondvario plento techninis projektas. Visiems šiems projektams tikimės ES paramos iš ateinančios finansinės perspektyvos. tad pasiruošti paraiškų teikimui turime jau dabar.

Komentarai