Dėl nedidelio kelto tarp Šančių ir Panemunės

Prieš kurį laiką rašiau apie siūlymą merui, jog būtų paskelbtas konkursas perkėlimo per Nemuno paslaugai teikti tarp Šančių ir Panemunės netoli senojo tilto. Šiandien parvykus iš stažuotės radau atsakymą, jog kitais metais konkursas planuojamas skelbti. Šiemet to negalima daryti, nes pirma turi būti įrengtos nedidelės prieplaukos abiejose upės pusėse, kurių įrengimui nėra numatyta lėšų. Tačiau kitų metų miesto biudžete radus pinigėlių prieplaukų įrengimui, kitą vasarą maršrutas galėtų startuoti. Taip palengvinant susisiekimą šių rajonų gyventojams.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Gintare, koks dar keltas. Cia buvo galima organizuoti viska daug paprasciau ir greiciau. Jeigu jau valstybe kuri nesugeba tinkamai pasirupinti gyventoju ifrastruktura tam neskirdama pakankamai lesu, tai gali padaryti kitomis priemonemis , pvz. natura. Sanciuose mobilizuoti KAM daliniai , kuriu sandeliuose trunyje pantoniniai tiltai , juos galima naudoti, jie puikiai galetu pasitarnauti civiliniams tikslams. Mes mokame mokscius KAM , o nieko is ju negauname, tegul pasistengia.
kariškiai teigė, jog pontoninius tiltus eksploatuoti ilgu laikotarpiu nesaugu. Nesutiko prisiimti atsakomybės už žmonių saugumą.
Vis gi, pritarčiau, kad buvo galima paieškoti ir kitų išeičių. Dabar belieka spartinti tilto statybas ir palengvinti susisiekimą pereinamuoju laikotarpiu.