Galimybė įrengti keltą tarp Panemunės ir Šančių


Keltas "Versmė" Birštone
Šiandien merui pasiūliau organizuoti konkursą, kad atsirastų nedidelis keltas tarp Panemunės ir Šančių, keleiviams kelti. Netrukus prasidės troleibusų maršrutas Šančiais iki Juozapavičiaus pr. pradžios, todėl būtų logiška atvažiavusiems keleiviams sudaryti galimybę persikelti per upę.
Paslauga galėtų būti apmokestinta nedideliu tarifu keleiviams, esant poreikiui maršrutas galėtų būti dalinai dotuojamas iš savivaldybės biudžeto lėšų. Šiuo metu susisiekimas tarp šių dviejų miesto dalių yra labai komplikuotas, gyventojams patekti į mokslo įstaigas ar darbo vietas yra nepatogu ir užtrunka labai ilgai. Todėl nedidelis keltas galėtų būti puiki alternatyva autobusams. 

Savivaldybei kainuotų priėjimo prie vandens bei pontoninės prieplaukos įrengimas, tačiau lyginant su autobusų dotacijomis apvažiavimui organizuoti tai nėra didelės lėšos.
Panašiai tolimo apvažiavimo problema yra išspręsta Birštone, kur į kitą Nemuno pusę keleivius kelia 12 vietų keltas, plaukiojantis nustatytu grafiku, maždaug 15 kartų per dieną.

Komentarai