Kaune bus steigiamas menų inkubatorius

Kauno miesto tarybos sprendimu A. Mapų gatvėje esančios 233 kv. m. ploto patalpos perduotos viešajai įstaigai „Artkomas", planuojančiai čia steigti Kauno menų inkubatorių.
VšĮ „Artkomas" nuolat organizuoja parodas ir plenerus užsienio muziejuose ir galerijose, taip pat nuolat organizuoja ekspozicijas ir parodas Lietuvos miestuose: tapybos darbų ekspozicijas Vilyškių liuteronų bažnyčioje ir Paežerių dvare, Vilkaviškio raj, Pramoninkų konfederacijos patalpose, galerijoje „Arka", Šv. Jono gatvės galerijoje ir kt.

„Menų inkubatoriaus įkūrimas Kaune pasitarnaus miesto gyventojų kultūriniams poreikiams tenkinti. Čia galės formuotis ir reikštis aktyvi ir kūrybiška jaunoji menininkų karta, bus sudarytos puikios sąlygos vaizduojamojo meno parodoms eksponuoti, kūrybinėms dirbtuvėms bei šiuolaikinio meno tarptautinei rezidencijai įgyvendinti. Menų inkubatoriaus įrengimas ne tik pagyvins senamiesčio kultūrinį gyvenimą, bet ir pritrauks investicijas, bus suremontuotas miestui priklausantis pastatas bei sukurtos naujos darbo vietos", - teigė Kauno miesto tarybos narė, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Gintarė Skaistė.

Į pastato remontą ir įrangą planuojama investuoti apie 3-3,5 mln. Lt. Tikimasi, kad 95 proc. šios sumos sudarys Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Projektą įgyvendinti numatyta iki 2015 m. vidurio.

Komentarai