TS-LKD frakcija: miestiečių pasitikėji​mą praradęs vicemeras K. Kriščiūnas turi atsistatyd​inti

Trečiadienį vakare posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Kauno miesto savivaldybėje nusprendė siūlyti pastaruoju metu specialiųjų tarnybų akiratin patekusiam ir kauniečių pasitikėjimą praradusiam vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui atsistatydinti.

Tokį susidariusios padėties Kauno miesto savivaldybėje sprendimo būdą vienbalsiai palaikė visi posėdyje dalyvavę frakcijos nariai.

„Socialdemokratų politikui mesti įtarimai – pakankamai rimti. Neabejoju, kad tai supranta ir jo partijos kolegos. Turime konstatuoti, kad K.Kriščiūno kaip vieno iš vicemerų, dalyvavimas su įstatymu ir moralia politika prasilenkiančioje istorijoje menkina savivaldos autoritetą. Mėnuo areštinėje – ilgas laikas, ir negalime leisti, kad vicemero kuruotos sritys nukentėtų dėl to, kad kažkas įsikibęs laikosi savo posto. Todėl siūlome K. Kriščiūnui pasitraukti“, – frakcijos poziciją po posėdžio pristatė frakcijos seniūno pavaduotoja Gintarė Skaistė.

K. Kriščiūną į vicemerus yra delegavusi Jungtinė socialdemokratų ir nepartinių frakcija, šiuo metu vienijanti 4 Kauno miesto savivaldybės tarybos narius.

Tarybos posėdis, kuriame gali būti svarstomas vicemero atstatydinimo klausimas, numatomas 2012 m. sausio 26 dieną.

Komentarai