Patekus į valdžią – palankumas asmeniškai remiamai komandai?

15min.lt nuotr.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai Kauno miesto taryboje kelia nerimą galimi valdančiosios koalicijos bandymai panaudoti miesto pinigus tam tikriems jų globojamiems projektams.

Ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje bus svarstomas paramos miesto reprezentaciniams „Žalgirio“, „Viči Aisčių“ ir „Kauno Baltų“ klubams klausimas. „Viči-Aisčių“ pateiktas planas per trejus metus padvigubinti paramą iš miesto biudžeto nuo 1 iki 2 milijonų litų per metus atrodo įtartinai, mano TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja Gintarė Skaistė.
„Matijošaičiui ir Ko“ patekus į valdžią, „Vičiūnų“ koncerno gaminių vardu šaukiama komanda iš Kauno biudžeto prašo vis daugiau ir daugiau pinigų. Tuo tarpu finansavimas „Žalgiriui“ mažinamas, o Sabonio krepšinio mokyklai nebeskiriama nieko. Ar tai nėra savos ir svetimos kišenės maišymo pavyzdys, ką demonstruoja kai kurie naujieji politikai, širdyje vis dar liekantys verslininkais?“, – klausė G. Skaistė.

Pasak seniūno pavaduotojos, įdomu ir tai, kad į „Viči-Aisčių“ prašymus sureagavęs „Vieningo Kauno“ deleguotas vicemeras Povilas Mačiulis ant komandos pristatymo užrašė rezoliuciją: „Ieškoti galimybių, spręsti ir atsakyti“.

„Jau šį ketvirtadienį tarybos posėdyje balsuosime, kaip išlaikysime ir ugdysime miesto vizitine kortele vadinamą sporto šaką – krepšinį. Matysime, ką pademonstruos valdantieji: ar išmanų ir subalansuotą požiūrį į teisingo rėmimo dalykus, ar „vieningumą“ vardan „Vieningo Kauno“ interesų“, – sako G. Skaistė.

Komentarai