Kauno savivaldybės tarybai teks performuoti komitetus

Ketvirtadienį į eilinį posėdį susirinksiančiai Kauno miesto savivaldybės tarybai dėl valdančiųjų padarytų pažeidimų teks grįžti prie komitetų formavimo klausimo.Savivaldybė gavo Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje Rasos Noreikienės raštą, kuriame atstovė reikalauja, kad Biudžeto ir finansų komitetas būtų performuotas laikantis įstatymų, tai yra - užtikrinant proporcinį daugumos ir mažumos atstovavimo principą.

Valdančioji dauguma pažeidė Vietos savivaldos įstatymą, kai balandžio 28 d. tarybos posėdyje formuodama šį vieną svarbiausių savivaldoje komitetų balsavimu užkirto kelią į jį skirti du Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovus. Dvi vietas komitete pagal proporcingumo principą konservatoriams-krikdemams užtikrina Vietos savivaldos įstatymo 14 str. bei Kauno miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamentas.

Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja Gintarė Skaistė jau kitą dieną po neteisėto sprendimo priėmimo kreipėsi į Vyriausybės atstovę Kauno apskrityje prašydama įvertinti šiuos daugumos veiksmus.

„Valdančioji „penkiamilijardininkų“ koalicija grubiai pažeidė įstatymą ir bandė užkirsti mums kelią dalyvauti komiteto darbe kontroliuojant jų veiksmus. Formuodama komitetus dauguma skyrė žmones į juos ne pagal sugebėjimus, o pagal tai, kaip parankiau jiems, kad išvengtų kontrolės“, - piktinosi G. Skaistė.

Balandį į Biudžeto ir finansų komitetą TS-LKD siūlė Marijų Pancerį ir Editą Gudišauskienę, turinčius aukštąjį finansinį išsilavinimą. Valdančiųjų balsais tuomet buvo nuspręsta, kad šiems asmenims komitete ne vieta ir skyrė konservatoriams-krikdemams tik vieną vietą. Į ją, net nepaisydami TS-LKD prieštaravimų prieš šią įstatymus pažeidžiančią praktiką, valdantieji paskyrė kitą TS-LKD frakcijos narį.

Komentarai