Amžinosios ugnys, arba kas pasakė Miau?

2010 metų vasario 23 dieną interneto vartuose delfi.lt pasirodė informacija apie Lietuvos miestuose ketinamas įrengti Amžinąsias ugnis sovietų kariams. Straipsnyje buvo minima, jog leidimas Kaune įrengti Amžinąją ugnį sovietų kariams jau gautas. Pasikapsčius kaunas.lt tinklapyje radau, kad tokiam reikalui vasario pradžioje pritarė Kauno miesto tarybos kolegija (kurios nare, deja, nesu). O jau su šia rekomendacija, tolesnį sprendimą - leidimą - išdavė savivaldybės administracija. Po tokios informacijos, raštu kreipiausi į administracijos direktorių su siūlymu sprendimą atšaukti ir leidimo neišduoti.

Amžinųjų ugnių įrengimas keturiuose didžiausiuose šalies miestuose yra diskriminuojantis už Lietuvos laisvę žuvusius karius, kuriems visoje Lietuvos teritorijoje ugnis dega tik vienoje vietoje – Karo muziejaus sodelyje prie Nežinomojo kareivio kapo. Taip pat, tokiu sprendimu išreiškiama nepagarba Lietuvos tautai, kuriai sovietų pergalė reiškia ne tik Antihitlerinės koalicijos pergalę, bet ir 55 okupacijos metus.

Šiuo metu laukiu raštiško atsakymo, tačiau tikiu, kad Gazprom dujomis kūrenamos amžinosios ugnys sovietų kariams Kaune nesuliepsnos.

Komentarai