Tarybos nariai apžiūrėjo Kauno arenos statybų darbus

Šiandien Kauno miesto Tarybos nariai lankėsi Kauno arenos statybų aikštelėje, kur apžiūrėjo jau atliktus statybos darbus, susipažino su arenos fasado sprendiniais. Miesto vadovus ir Tarybos narius su Kauno arenos fasado sprendiniais supažindino arenos projekto autorius architektas Eugenijus Miliūnas. Pasak architekto E. Miliūno, Kauno areną nuspręsta daryti devyniakampę, nes tokia arenos forma leis atskleisti senąją miesto dalį. Pradžioje buvo numatyta Kauno arenos fasade panaudoti specialų tinklą, tačiau vėliau nuspręsta, kad toks sprendimas, ne tik brangiai kainuos (apie 13 mln. litų), bet ir nepuoš pačio miesto. „ Mes siekiame ieškoti estetikos pastato prigimtyje, išryškinti tam tikras detales", - sakė E. Miliūnas.
Statomos Kauno arenos fasado spalva bus tamsiai pilka. E. Miliūnas pabrėžė, kad Kauno arena turi būti solidus pastatas, neapkrautas nereikalingais pigiais blizgučiais. Pastačius Kauno areną, bus įrengtas ir specialus naktinis apšvietimas.
E. Miliūnas akcentavo, kad rudenį bus galvojama apie idėjas, kaip sutvarkyti viešąją erdvę priešais Kauno areną. Architektas savo vizijose numatė vietą ir prieplaukai, kur galėtų švartuotis maži laiveliai.
Įrengiant Kauno arenos stogą, planuojama sumontuoti keletą saulės energijos kolektorių, kurių gaminama elektros energija būtų naudojama pastato reikmėms.
Statybos darbus atliekančios įmonės „Vėtrūna" atstovai supažindino miesto Tarybos narius su atliktais statybos darbais, aprodė statomos arenos aukštus.

Komentarai

Aštrusis_dantis sakė…
Ir vėl Kauno savivaldybė vardan savo kvailumo ar "otkato" leidžia dergti vienu iš miesto simbolių turėjusį tapti statinį? Senas architektų juokelis - jei nežinai kokį pastatą statyti statyk stiklinį, visur "sueis". Mažai Lietuvoje "stikliaškių" pristatyta? Matau "įkvėpimo" Miliūnas sėmėsi iš vieno pirmųjų Lietuvos stikliaškių dabar vadinamo pieštuku arba grabu...
Turiu pripažinti, kad abejonių turiu ir aš. Tačiau nesu architektė, o tokiems sprendimams siūlyti yra Kauno architektų taryba, kuri vienbalsiai pritarė naujajai arenos išorei.
E.Miliūnas žadėjo artimiausiom dienom parengt kokybiškas vizualizacijas. Tikėsimės, kad jos atsakys į visiems iškilusius klausimus ir bus galima priimti atitinkamus sprendimus.