Moterų ir vyrų lygybė - Europa : Lotynų Amerika

Tenka dalyvauti tarptautinėje Women Democracy Network konferencijoje Briuselyje. Kalbamės apie moterų ekonominės padėties gerinimą taip suteikiant galimybes dalyvauti šalies socialiniame ir politiniame gyvenime. Kartu su lietuvėmis konferencijoje dalyvauja moterys iš Albanijos, Bulgarijos, Bosnijos ir Hercogovinos bei Jungtinių Valstijų. Kita svarbi dalyvių dalis yra iš Lotynų Amerikos: Bolivijos, Nikaragvos, Kolumbijos, Peru.
Dalyvaudamas tokiuose renginiuose pajauti, kaip vis dėl to Lietuva skiriasi nuo daugelio šalių (gerąja prasme) ir kaip toli esam pažengę lyčių lygybės klausimais.
Šios moterys iš Pietų Amerikos beveik nekalba angliškai. Buvusi Bolivijos Indėnų reikalų ministrė nežinojo, kad Lietuva yra Europoje, o ne Amerikoj. Nekalbant apie tai, kad angliškai nemoka nei vieno žodžio.
Tačiau ir mūsų padėtis beprotiškai skiriasi. Naująjam Bolivijos prezidentui sukvietus neplanuotą kongreso posėdį opozicijos atstovėms neleista patekti į parlamento rūmus, o pasipriešinus - buvo sumuštos. Šiaip jau tokios situacijos būtų sunkiai įsivaizduojamos Lietuvoje.
Belieka tuo pasidžiaugti.

Tiesiogiai iš Briuselio.

Komentarai