Miesto tarybos posėdis

Vakar miesto tarybos posėdžio metu sprendėm Kauno arenos investicinio projekto likimą. Visas tos dienos posėdis buvo paskirtas sporto rūmų statybos klausimams.

Klausimą Tarybos nariams pristatė Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Kauno miesto savivaldybės administracija ir viešoji įstaiga „NPR" 2007 rugsėjo 14 d. sudarė Užsakymą - susitarimą, pagal kurį „NPR" turėjo parengti Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje investicinį projektą.

Investiciniame projekte apibūdinama ir analizuojama Lietuvos ir Kauno regiono turizmo, sporto, kultūros ir pramogų sektorius, pateikiama informacija apie Lietuvos ir 3 Baltijos regiono šalių panašius projektus. Taip pat pateikiami detalūs projekto ekonominiai ir finansiniai įvertinimai, projekto įgyvendinimo planas ir tęstinumas bei projekto rizikos analizė.

Tarybos nariai aktyviai klausė pranešėjų patikslinti neaiškumus. Meras Andrius Kupčinskas, reziumuodamas pasisakymus sakė, kad šiandien yra išnagrinėti visi įmanomi alternatyvūs būdai, padaryta viskas, kad būtų galima gauti Europos fondų paramą. Šis siūlomas viešojo statybos darbų pirkimo būdas pasirinktas kaip pats optimaliausias. Diskusijoms šiuo klausimu pasibaigus, nuspręsta balsuoti vardiniu būdu.

Visi posėdyje dalyvavę 34 tarybos nariai pritarė parengtam Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje investiciniam projektui. Vienas garsiai kalbantis socialdemokratas, kurio nuotrauka puikavos "Laikinosios sostinės" pirmame puslapyje, stovėdamas salėje balsavime dalyvauti nepanoro. Dieną prieš tai, spaudos konferencijoje jis jau buvo pasiūlęs 50 milijonų litų, kuriuos vyriausybė buvo numačius Kauno arenai, skirti mokytojų algoms didinti. "Džiaugiamės" turėdami tokių Kauno patriotų.

Komentarai