Užterštos nuotekos „Kauno vandenų“ vamzdžiu leidžiamos tiesiai į Nemuną

Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Gintarė Skaistė kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės merą Visvaldą Matijošaitį ir UAB „Kauno vandenys“ generalinį direktorių Ramūną-Petrą Šulskų dėl savivaldybės įmonės piktavališko Nemuno teršimo.

Kauno Žemųjų Šančių gyventojai balandžio mėnesį net kelis kartus kreipėsi į atsakingas institucijas dėl galimos taršos Nemune. Pirmadienį Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos atstovai informavo, kad po gyventojų skundų paimtų vandens mėginių tyrimų rezultatai rodo, jog UAB „Kauno vandenims“ priklausančiu vamzdžiu į Nemuną leidžiamos užterštos nuotekos. Tyrimai nustatė, kad biocheminio deguonies suvartojimo BDS7 lygis viršija normas ir siekia net 505 mlg/l. 

„Mėginių tyrimai parodė, jog gyventojų nerimas dėl jų aplinkos teršimo turėjo pagrindo. Sunku suvokti, kad XXI amžiuje dar turime tikrinti savivaldybės įmonės vamzdžiais tekančio vandens kokybę ir stebėtis nekontroliuojamu taršos lygiu. Šiandien dėl susiklosčiusios situacijos kreipiausi į miesto merą ir „Kauno vandenų“ vadovybę. Tikiuosi, kad atsakingi vadovai imsis neatidėliotinų priemonių šiai problemai spręsti, kad gyventojai vėl galėtų džiaugtis švariu paplūdimiu“- teigė G. Skaistė. 

Bendruomenės atstovai socialiniuose tinkluose jau kuris laikas dalinosi nuotraukomis, kuriose matosi tiesiai į Nemuną nutiestu vamzdžiu atitekančios drumzlinos ir smarvę keliančios nuotekos. Gyventojams besidomint paaiškėjo, kad tai UAB „Kauno vandenys“ vardu registruotas lietaus nuotekų vamzdis.

Komentarai