Diskusijose su Joniškio ir Žagarės bendruomenėmis – rūpestis Lietuvos ateitimi

Susitikimas Žagarės bibliotekoje, M.Mikulėno nuotr.
Su Joniškio ir Žagarės bendruomenėmis pabendrauti, padiskutuoti atvyko Seimo nariai Gintarė Skaistė ir Jurgis Razma, lydimi Joniškio rajono savivaldybės tarybos narės Vilijos Bartašienės.

„Šie susitikimai mums labai svarbūs. Matome kaip nevykdomi pažadai mokytojams, medikams, mokslo ir kultūros darbuotojams, ugniagesiams. Valdantieji supriešino visuomenės grupes – pensininkus ir dirbančiuosius, ūkininkus ir švietimo darbuotojus. Žadėta didinti atlyginimus viešojo sektoriaus darbuotojams, nedidinti mokesčių. O ką dabar matome? Mums, Seimo nariams, labai svarbu girdėti žmones, įsiklausyti į jų lūkesčius bei padaryti viską, kad tie lūkesčiai, nepaisant valdančiųjų pasipriešinimo, būtų įgyvendinti“, - sako parlamentaras J.Razma. 

Gintarė Skaistė, M.Mikulėno nuotr.
Diskusijoje su vietos bendruomene Žagarės bibliotekoje Seimo narė G. Skaistė išklausė daug karčių žmonių pastabų. Susirinkusieji kalbėjo apie chaosą Seime, politikų atitrūkimą nuo žmonių ir valdžios negebėjimą pasirūpinti silpniausiais. „Regioninė politika liko sprendimų paraštėse, vidutinis darbo užmokestis Vilniuje ir Joniškyje ženkliai skiriasi. Tačiau atskirtis sprendžiama ne tomis priemonėmis. Todėl ir rezultatai nėra džiuginantys. Reikia konkrečių planų įtraukiančių visas suinteresuotas grupes: verslą, gyventojus, savivaldybę, mokslo įstaigas. Tik taip ekonominis gyvenimas regionuose suaktyvės“, – teigė G. Skaistė.

Jurgis Razma, M.Mikulėno nuotr.
Vėliau Seimo nariai lankėsi Jurdaičių socialinės globos namuose ir Joniškio Švč. Mergelės Marijos parapijos senelių globos namuose „Santara“. Jurdaičiuose Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narė G.Skaistė išskyrė ir pažadėjo spręsti tris esmines problemas: žemas socialinių darbuotojų darbo užmokestis, atskiri agresyvūs gyventojai ir dėl įstatyminės bazės menka tokio tipo įstaigų gyventojų motyvacija dirbti. Maloni akimirka „Santaroje“ - 1914 m. gimęs joniškietis Kazimieras Kazimieraitis, kuris dar puikiai prisimena ir prieškario Lietuvą.

Seimo Ekonomikos komiteto narys J. Razma vizitą Joniškio rajone pradėjo nuo susitikimo su Joniškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Aivaru Rudnicku ir kitais savivaldybės specialistais. Čia Seimo narys pažadėjo „išjudinti“ bent dvi iškeltas problemas: dėl labai ilgai užtrunkančių valstybės tarnautojų įdarbinimo konkursų ir perdėtų formalumų valstybės deleguotas funkcijas vykdantiems tarnautojams. Po šio vizito Seimo narys lankėsi 100-metį švenčiančioje  Joniškio „Aušros“ gimnazijoje, kuri Seimo nariui paliko puikų įspūdį. Apsilankymo metu J. Razma susitiko su gimnazijos administracija, mokytojais, profsąjungų atstovais, kalbėjosi apie vietos pedagogų situaciją. 

Joniškio PGT komanda, M.Mikulėno nuotr.
Joniškio ligoninėje J. Razma stengėsi gauti kuo daugiau informacijos apie rajonų medikų problemas. Susitikime vyr. gydytojas Edmundas Baltakis pasidalino nerimu dėl ligoninių tinklo pertvarkų, taip pat guodėsi dėl mažėjančio gyventojų skaičiaus rajone. Nepaisant to, džiaugėsi, kad vietinė medikų bendruomenė bent jau gali pasidžiaugti jaunais specialistais ir modernia įranga.

Susitikime su J. Razma ir G. Skaiste Joniškio rajono ugniagesiai džiaugėsi nebloga turima technika, tačiau pabrėžė ir faktą, kad dabartinės jų algos neatitinka kasdien darbe patiriamos rizikos. Dėl mažų atlyginimų sunku net sukomplektuoti pilną ugniagesių komandą ir dalis etatų lieka neužimta. Visgi, Joniškio priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos komanda yra gerai nusiteikus ir pasiryžusi rimtiems darbams. 

Komentarai