Biudžete numatytos lėšos Santakos parko galimybių studijai parengti

Yorkshire skulptūrų parkas
Šiandien patvirtintame Kauno miesto savivaldybės biudžete numatyta 70 tūkst. litų Santakos parko galimybių studijai parengti. Praėjusių metų spalio mėnesį pateikiau siūlymą merui, pavesti savivaldybės administracijai išnagrinėti galimybes parengti ES 2014-2020 m. ES finansinei perspektyvai paraišką dėl Skulptūrų parko įrengimo Santakos parke ir jo integralesnio pritaikymo Kauno gyventojų poreikiams. 

Džiugu, kad atsižvelgus į iškeltą idėją, biudžeto projekte buvo numatytos lėšos galimybių studijai parengti ir taip duotas startas šio parko sutvarkymui. Mano rašte buvo siūloma toje teritorijoje įrengti teminį skulptūrų parką, kur būtų galima gryname ore eksponuoti Lietuvos skulptorių darbus. Tvarkant Santakos parko teritoriją į darbų sąrašą galima būtų įtraukti ir tiltelio įrengimą tarp Nemuno ir Neries upių.

Tikiu, kad parengus Santakos parko galimybių studiją, vėliau gims ir techninis projektas, kurio pagalba bus gautos lėšos iš ES fondų, o kauniečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis sutvarkyta Santaka.

Plačiau apie mano siūlymą, čia:

Komentarai