Naujosios kadencijos įspūdžiai

Balandžio 14 dienos rytą mūsų koalicinė sutartis nustojo galioti. Daugelis draugų tą dieną stebėję tiesioginę tarybos posėdžio transliaciją sakė negalėję patikėti tuo kas vyksta. Įdomu, jog aš ten sėdėdama irgi negalėjau patikėti. Bet šiam pasaulyj visko būna. Per naktį ir 3 narių atstovas gali tapti meru.

Vakarykščiame tarybos posėdyje mus pardavęs garbės žodžio atstovas, kalbėjo, kad iš mūsų tikėtis geranoriškumo bus sunku. Mat prašėme laikytis procedūrų ir tarybos sprendimų projektus pateikti laiku, kaip to reikalauja įstatymas (pavyzdžiui, klausimas dėl savivaldybės administracijos reorganizacijos pateiktas tik posėdžio metu - o šiaip, mano nuomone, - svarbus klausimas). Pagalvojau tada, o kur tamstos geranoriškumas buvo praėjusį ketvirtadienį iš ryto, kuomet neužteko drąsos net ateiti pasakyti, kad mus išdavei. Tai gal nereikia dabar vaidinti katino Leopoldo: "vaikai, gyvenkime draugiškai"...

Opozicija skelbtis visgi neketiname. Dabar labai svarbu darniai ir vieningai dirbti, kad du itin svarbūs Kaunui įvykiai praeitų sklandžiai: tarptautinės Hanza dienos ir Europos krepšinio čempionatas. O paskui žiūrėsim, ką gyvenimas pasiūlys :-)

Komentarai