Lėtai, bet užtikrintai


Pagaliau Kaunas artėja prie savosios arenos. Arba arena prie Kauno. Čia kaip pažiūrėsi... Jei kalnas neina pas Mahometą, Mahometas eina pas kalną. Ūkio ministerijos klerkams įpynus 10 tūkstančių vietų limitą sporto objektams, buvo išsigąsta, kad Kaunas negaus ES struktūrinių fondų lėšų šiam objektui. Tačiau Kauno valdžia nepabūgo, o kreipėsi viešai į Vyriausybę bei Stebėsenos komitetą reikalaudami pakeisti nelogiškus reikalavimus. Ir mums beveik pavyko! "Beveik" todėl, kad beliko sulaukti Europos Komisijos patvirtinimo, kad galima statyti didesnius nei 5 tūkstančių vietų objektus nenurodant viršutinės ribos. Tokį pasiūlymą pateikė Stebėsenos komitetas po užvakar vykusio posėdžio, kuriame dalyvavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Chronologija:
2003 metais įvyko Nemuno slėnio urbanistinių idėjų konkursas
2004 Sporto ir pramogų rūmų statybai tinkamų vietų analizė (E. Miliūno studija)
2005 m. birželio 2 d. protokolu Nr. TP-8 Kauno miesto taryba pritarė 12 – 15 tūkst. vietų rūmų statybai
2007 12 27 E.Miliūno studija parengė ir pristatė užsakovui - Kauno miesto savivaldybės administracijai Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje techninį projektą.
2008 metais patvirtintas Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje investicinis projektas bei paskelbtas rangovo konkursas. Vakar miesto taryba pritarė ir arenos operatoriaus koncesijos tikslingumui. Pirmieji statybos darbai turi prasidėti rugpjūčio mėnesį.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Šaunuoliai!