Seimas patvirtino 2022 metų biudžetą

 

Seimas galutinai pritarė mūsų parengtam 2022 metų valstybės biudžeto projektui.

➡️ Šis dokumentas daug laiko pareikalavęs ir daugelio žmonių sutelktų pastangų rezultatas.

Jame sudėti pamatai Vyriausybės programoje numatytų darbų įgyvendinimui švietimo, sveikatos, socialinių reikalų ir kitose srityse.

1️⃣ Manau, labai svarbu, jog papildomos lėšos skiriamos valstybės ir žmonių saugumui: krašto apsaugos finansavimui, fizinio barjero statybai pasienyje su Baltarusija užbaigti, pandemijos valdymo priemonėms.

2️⃣ Taip pat, 2 mlrd. ES investicijų ir virš 200 mln eurų valstybės biudžeto lėšų švietimo susitarimui įgyvendinti prisidės prie geresnių galimybių įgyti kokybišką išsilavinimą kiekvienam vaikui bei prie šalies ekonomikos transformacijos.

3️⃣ Atsižvelgiant į ekonomikos augimą papildomas dėmesys skiriamas žmonių pajamų didinimui ir paskatoms dirbti ir užsidirbti. Dėl to yra sparčiai didinama minimali alga, nustatomas 15 proc. didesnis neapmokestinamasis pajamų dydis. Taip pat didinami viešojo sektoriaus darbuotojų algas nustatantys koeficientai ir pareiginės algos dydis, bei daromi sektoriniai darbo užmokesčio sprendimai: didinant atlyginimus medikams, mokytojams, dėstytojams, kultūros ir socialinės sričių darbuotojams, pareigūnams.

4️⃣ Vienas iš prioritetų yra skurdo rizikos mažinimas. Todėl pensijos vidutiniškai augs 50 eurų, plečiamas vienišų asmenų pensijų gavėjų ratas, indeksuojamos šalpos išmokos.

✅ Tikiu, kad šis biudžetas optimaliai atspindi dabarties ekonomines, saugumo ir sveikatos realijas bei prisidės prie reikalingų ilgalaikių struktūrinių pokyčių įgyvendinimo.

Komentarai