Kauno TS-LKD prisidėjo prie knygų rinkimo provincijos mokyklų bibliotekoms


TS-LKD Žaliakalnio skyriaus atstovai
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Kauno Žaliakalnio skyriuje buvo organizuojama iniciatyva - prisidėti prie jau ne pirmus metus organizuojamos akcijos „Knygnešiai 2016“. Akcijos metu kaimo mokyklų bibliotekoms iš skyriaus narių buvo renkamos jau perskaitytos ir nereikalingos, tačiau fiziškai nesusidėvėjusios knygos.  

TS-LKD Žaliakalnio skyriaus pirmininkas Vitas Lendraitis įžvelgė puikią galimybę vienyti bendram tikslui ne tik Žaliakalnio bendražygius, bet ir kitus TS-LKD narius. Tad prie iniciatyvos buvo pakviesti prisijungti ir TS-LKD Centro skyriaus bei Jaunųjų konservatorių lygos nariai. Kauno skyrių tarpusavio bendradarbiavimas padėjo geriau atskleisti TS-LKD gebėjimą vienytis, būti atvirais ir skleisti gerą žinią visuomenei. 


Prie knygų rinkimo akcijos nuspręsta prisidėti, nes provincijos mokyklų bibliotekose labai trūksta naujų, vizualiai patrauklių, patogių skaitymui knygų. Nėra ir naujai parašytų, šiuo metu populiariausių kūrinių. Dažnai naudojamos knygos tiesiog suplyšta, todėl mokyklų bibliotekose jos turi būti atnaujinamos nuolat. 

„Kai kuriuose miesteliuose, mokyklų bibliotekos yra vienintelės ir tarnauja, kaip bendruomeninės bibliotekos. Galimybių skaityti naujų knygų neturi nei vaikai, nei suaugusieji. Todėl labai norėjosi padėti“ – teigė kauniečius subūrusios TS-LKD Žaliakalnio skyriaus narės Agnė Andreikėnienė ir Gražina Anankienė.

Prisidėjo ir TS-LKD Centro skyrius
Paraginti TS-LKD bendruomenės nariai aktyviai prisidėjo prie šios iniciatyvos, surinkę beveik tris šimtus knygų. Tarp jų buvo grožinės literatūros, vaikiškų knygelių ir net mokslinių kūrinių. 

„Džiaugiuosi prisidėdama bibliotekų gerovės šalies regionuose. Nuo mažens labai mėgau skaityti, knygos vaikams atveria visai kitą pasaulį. Tikiu, kad prisidėdami prie tokių akcijų, kiekvienas darome tą mažą žingsnelį link gražesnės Lietuvos ateities“- organizatoriams įteikdama Kaune surinktas knygas kalbėjo miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

Iniciatyvos koordinatoriai VšĮ „Auginkime ateitį“ visoje šalyje surinktas knygas perduos 130 – čiai provincijos mokyklų bibliotekų.

Daugiau informacijos apie akciją www.knygnešiai2016.lt 

Komentarai