Vaikų žaidimų aikštelių atnaujinimas planuojamas kitąmet

Dabartiniai įrenginiai dažnai aplaužyti ir nesaugūs

Siekiant skatinti vaikus daugiau judėti, sportuoti ir rinktis aktyvų laisvalaikį, reikalinga atnaujinti daugiabučių kiemuose esančias vaikų žaidimo priemones: sūpynes, karstynes, čiuožyklas, smėlio dėžes ir pan. Statant daugiabučių kvartalus sovietmečiu buvo įrengta nemažai vaikų žaidimo aikštelių ir atskirų priemonių. Tačiau šiandien dauguma jų nepilnos komplektacijos, aplaužytos, aprūdijusios. Naujų vaikų žaidimo aikštelių įrengimas yra itin brangus, tuo tarpu esamų įrengimų remontas reikalautų mažesnių lėšų nei naujų įrengimas. 
Smėlio dėžė viename iš Šilainių kiemų
Prieš kelias dienas pasiūliau savivaldybės Administracijos direktoriui pavesti Kūno kultūros ir sporto skyriui skubos tvarka atlikti seniūnijose apklausą, kurios pagalba išsiaiškintume reikalingų atnaujinti vaikų žaidimo priemonių poreikį. Surinkus duomenis apie preliminarų poreikį galima būtų atlikti skaičiavimus, kiek lėšų reikėtų norint atnaujinti visas vaikų žaidimo priemones. Projektas galėtų būti tęstinis, kasmet atnaujinant dalį prasčiausios būklės priemonių, esančių gyvenamuosiuose kvartaluose, kuriuose gyvena daug vaikų. Šiuo metu išsiųsta užklausa seniūnijoms ir bendruomenėms, kad pateiktų informaciją apie tokių darbų poreikį. Jei turit kieme tokių vaikų žaidimo priemonių ir manot, kad joms reikalingas remontas - per artimiausias porą savaičių kreipkitės į vietos seniūniją, kad įtrauktų į savivaldybei pateikiamą sąrašą.


Šiais metais iš Sveikatos rėmimo programos lėšos buvo skirtos jaunimo fiziniam aktyvumui skatinti: pradėtos atnaujinti daugiabučių kiemuose esančios krepšinio aikštelės. Iki metų pabaigos bus atnaujintos 59 mieste esančios aikštelės.

Komentarai