Aleksoto prietilčio koncesijos epopėja

Gintarė Skaistė, Kauno dienos nuotr.
Paskutiniame miesto tarybos posėdyje teko padaryti pareiškimą dėl mokėjimų UAB Kamesta. Kas nežino - priešistorė tokia. Dėl šio mazgo įrengimo buvo sudaryta koncesijos sutartis. Dėl jos papildomų darbų (kurie nebuvo numatyti sutartyje) atlikimo jau daugelį metų ginčijamasi teismuose.


Vis gi, koncesijos mokestį kažkada reikia pradėt mokėt, todėl buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo parengti Taikos sutarties su Kamesta projektą ir pateikti jį teismui. Minėtos darbo grupės vadovu tapo V.Molis (administracijos direktoriaus pavaduotojas nuo Tvarkos ir teisingumo). Ir (ups) birželio 7  dieną teismas gavo taikos sutarties projektą, kurį patvirtino. Šiame sutarties projekte numatyta, kad savivaldybė minėtai bendrovei šiais metais išmokės bemaž 4 mln. litų, o iki kitų metų birželio 10 dienos dar bemaž 8mln. Tuo tarpu šių metų biudžete šiam reikalui numatytas kiauras nulis, o ir kitų metų biudžete tikėtis 8 mln. - gerokai naivu.

Po pateikimo teismui, sutartis buvo pristatyta (birželio 21d.) savivaldybės kolegijai (kurioje esu ir aš). Tačiau p. Molis pasakojo, kad savivaldybė privalės mokėti po 2 mln. litų per metus... Akivaizdu, kad jau prieš porą savaičių buvo suderintas gerokai kitoks variantas. Sutartį pasirašė tuometinis socialdemokratų deleguotas administracijos direktorius A.Nesteckis. Beje, tai buvo paskutinės jo direktoriavimo savaitės, kai jau buvo akivaizdu, jog jį pakeis mūsų (TS-LKD) deleguotas atstovas.

O dar pabaigai, beje - per praėjusius savivaldos rinkimus UAB Kamesta oficialiai parėmė partiją Tvarka ir teisingumas 15 tūkst.litų... O Birštono socialdemokratus - 5 tūkst.
Ir kaip gali galvot, jog gyvenime niekas nesusisieja. Mažas pasaulis, o dar mažesnis mūsų brangus Kaunas :-)

Komentarai