Dviračių takas Laisvės alėjoj - reikalingas!

Vakar Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitete kilę ginčai dėl dviračių tako Laisvės alėjoje tikslingumo ir nustebino, ir papiktino. Darbotvarkėje radus vicemero S.Buškevičiaus kreipimąsi į savivaldybės administraciją su klausimu, ar toks dviračių takas pagrindinėje miesto pėsčiųjų gatvėje tikslingas? - nustebau. Atrodo, tai jau senai pasiteisinęs ir vis labiau prigijantis sprendimas, tuo labiau, jog turime nemažai panašių pavyzdžių iš užsienio valstybių, kurių miestų centrinėse dalyse dviračiai - labai populiari transporto priemonė. Anksčiau Laisvės alėjoje dviratininkai važinėdavo skersai ir išilgai, o šiuo metu dauguma važiuoja tvarkingai - dviračių taku. Analogiškai ir pėstieji darosi solidaresni, tolerantiškesni bei atsargesni. Laimim visi.
Tačiau, pasirodo, jog yra ir aršių dviračių tako skeptikų. Mūsų komiteto pirmininkė, liberalų sąjūdžio atstovė O.Balžekienė aštriai pasisakė prieš dviračių taką, kritikuodama viską, kas su tuo susiję. Mes su buvusiu meru A.Kupčinsku, pasiūlėm geriau sudaryti geresnes sąlygas dviratininkams, iškeliant ant dviračių tako pastatytus ledų kioskus ir panašias prekybos vietas. Tada gavom pylos, kad tai - verslo žlugdymas :-))
Niekaip nesuprantu, kaip kioskelio ant ratukų patraukimas pusmetriu į šoną gali sužlugdyti Laisvės alėjos verslininkus. Turbūt reikia mąstyti labai liberaliai, kad suprast :-)

Komentarai