Mūsų jau 4799!

Lietingą lapkričio popietę linksmai nusiteikusių jaunuolių būrelis atkreipė į save praeivių dėmesį. Dešimt pasiryžėlių savanoriškai užsiregistruoti į negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą Kaune būriavosi “A.KLINIKA” prieigose.
Netrukus visi suėjo į vidų ir, pagal išankstinį susitarimą su personalu, užpildė donoro anketą bei sutikimą registruotis Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registre. Tuomet dešimtukas TS-LKD Kauno jaunimo bendruomenės narių davė kraujo mėginius (keliasdešimt mililitrų kraujo iš venos), kad būtų nustatyti transplantacijai svarbūs imunologiniai žymenys. Visų užsiregistravusių anoniminiai duomenys įrašomi į Lietuvos ir Pasaulio negiminingų donorų registrus. Mūsų žiniomis papildėme potencialių kaulų čiulpų donorų gretas ir dabar mūsų Lietuvoje yra 4799, o pasauliniame kaulų čiulpų donorų registre net 12 milijonų savanorių kaulų čiulpų donorų.
Dabar, esant reikalui, esam pasiruošę išgelbėti kraujo vėžiu sergančiam asmeniui gyvybę. Daugiau informacijos: http://www.bukgeras.lt/



Komentarai