Su Laisvės diena!!!











Brangieji bendraminčiai,

Sveikinu Jus su Sąjūdžio išugdytos ir visų mūsų išaugintos Laisvės diena!

Prieš 20 metų signatarai nepabūgę sovietinių gniaužtų drąsiai pasisakė už Lietuvos nepriklausomybę, atmesdami okupantų primestus įsipareigojimus. Tuo metu padėtis pasaulyje tikrai nebuvo palanki pareikšti savo teises. Laisvės pripažinimo laukti teko ilgai. Islandija pripažino mus po 1991 metų sausio 13-os agresijos, Danija – vasario mėnesį, o didžioji tarptautinės bendruomenės dalis – tik po rugpjūčio įvykių Maskvoje.

Vis gi, šiandien galime didžiuotis tuometinių šalies vadovų diplomatiniais gebėjimais, ryžtu ir nuoširdžiu patriotizmu, kuris rado atgarsį ne tik lietuvių bet ir kitų šalių gyventojų širdyse. Tik visuotinio susitelkimo dėka atlaikėme po Kovo 11-osios laukusias negandas ir sugrįžome į laisvų Europos šalių šeimą.

Šiandien Lietuva yra ne tik Europos Sąjungos, bet ir NATO narė. Mūsų šalies oro erdvę saugo NATO naikintuvai, darom bendras pratybas su kitų Aljanso šalių kariuomenėmis. Kas prieš 20 metų būtų tuo patikėjęs?

Tad sveikinu darsyk su visų mūsų švente ir linkiu, kad daugiau Nepriklausomybės atkurti nebereikėtų. Kad būtume laisvi per amžius!

Komentarai