Apie arenos pavadinimus ir kitas ypatybes :-)


Vėl ir vėl apie tą patį :-) Eilinį kartą eiliniai gandai apie eilinį (arba nelabai) arenos pavadinimą. Jau televizijos ištrimitavo, kad pavadinimas duotas, kolegija pritarė ir taip toliau. Tačiau reikėtų aiškiai įvardinti, kas tą pavadinimą suteikia.

Šiuo metu teisė suteikti Kauno arenai pavadinimą priklauso Kauno miesto savivaldybės tarybai. O kolegija, kuri anot televizijų pritarė Žalgirio pavadinimui, yra tik patariamasis organas. Taigi, kolegija davė užduotį Kauno miesto savivaldybės administracijai ruošti tarybos sprendimo projektą, kuris bus (arba nebus) patvirtintas ateinančiame Kauno miesto tarybos posėdyje vasario 25 dieną. Tuomet Kauno arenai bus (arba ne) suteiktas Žalgirio vardas.

Kita galimybė, apie kurią vis dar kartais išgirstame garsiai kalbant yra arenos vardo pardavimas. Tačiau, savivaldybė gavusi Europos sąjungos paramą arenos statybai, neturi teisės parduoti arenos vardo iki 2017 metų. Vis gi, yra teorinė galimybė parduoti arenos vardą, tačiau tai galėtų padaryti ne savivaldybė, o arenos operatorius (ŪBIG + Žalgiris = konsorciumas). Jis arenos vardą galėtų parduoti savo operavimo laikotarpiui, t.y. 25 metams. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad koncesijos sutartis su arenos operatoriumi jau yra pasirašyta, ir joje numatytas metinis koncesijos mokestis 2,5 mln. litų per metus / 25 metus. Tad miestui (savivaldybei) iš parduodamo arenos vardo nebūtų jokios materialinės naudos. O moralinė žala - taip.

Tad, mano asmenine subjektyvia nuomone, arenos vardas parduodamas nebus. Vasario 25 dieną balsuosiu už Žalgirio vardo suteikimą Kauno miesto arenai.

Komentarai