Kur yra pagrindinė Kauno gatvė?

Laisvės alėjai didelę konkurenciją dėl žmonių dėmesio sudaro pašonėje įsikūręs Akropolis. Aš pritarčiau filosofo Gintauto Mažeikio mintims, kad "Faktiškai prekybos centras yra auglys, vėžys, mintantis kitomis miesto dalimis, parazituoja, suteikdamas žmonėms tariamas viešąsias erdves. Ten yra pseudogatvės, pseudoaikštės, pseudofontanai". Tokiu būdu išsiurbiama visa likusi sveikata iš greta esančios Laisvės alėjos.

Neseniai su kolegomis diskutavom apie McDonalds ketinimus investuoti Kaune. Pagal šios kompanijos planus, jie numatę atidaryti Kaune dar tris McDonalds restoranus. Tinklas svarsto galimybę įsikurti Akropolyje.

Sako kolega: "Gaila, juk paprastai dideliuose miestuose McDonalds įsikuria pagrindinėse miesto gatvėse. Pvz. Viena, Berlynas, Vilnius". Tai tokia logiška išvada pirštųsi, kad pagrindinė Kauno miesto gatvė yra Akropolis?

Dabartinis LA ištuštėjimas aišku liūdina, bet kartu tai ir puiki proga atsinaujinti, padaryti kažką kitaip negu buvo. "Batų respublika" išsikraustė į "ledo pramogų pasaulį" :-)

Laisvės alėjai reikėtų daugiau kultūrinio gyvenimo įpūsti. Viena iš Kauno savivaldybės iniciatyvų: Einam 2009. Siekiant pagyvinti miesto centrą ir Senamiestį penktadienio ir šeštadienio vakarais nuo 16 iki 19 val. specialiai įrengtose vietose skambės folkloras, džiazas, dainuojamoji poezija, chorinė ir kitų stilių muzika, šoks šokėjai, vaidins mimai, dainuos ir gros Kauno miesto chorai, vokaliniai ansambliai, muzikiniai kolektyvai, pavieniai muzikantai, vyks dailės ir kitokios pamokos.

Kita iniciatyva: Miesto cetre įsikūrusiems verslininkams jau taikoma mokesčių lengvatų, mainais verslininkai skatinami įvairiomis iniciatyvomis į centrą pritraukti daugiau žmonių. Ieškant būdų gaivinti miesto centrą, verslininkams, dirbantiems Laisvės alėjoje ir Senamiestyje, suteikta nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų.

Trečia: Dabar domimasi galimybėmis Laisvės alėjoje miestiečiams teikti nemokamas bevielio interneto paslaugas. Tikimasi, kad kauniečiai nemokamomis belaidžio interneto paslaugomis Laisvės alėjoje galės naudotis nuo rudens. Interneto prieigas įrengs ir išlaikys paslaugas teiksianti įmonė.

Ketvirta: Centre įsikūrę verslininkai vasaros sezonui atleisti ir nuo rinkliavos už prekybą lauko kavinėse. Nuo mokesčių atleisti verslininkai įpareigoti prisidėti gaivinant miesto centrą - greta kavinių įrengti dviračių stovus, aplinką apsodinti gėlėmis, rengti gyvos muzikos vakarus.

Penkta: Tikintis į centrinę miesto dalį pritraukti daugiau miestiečių, už automobilių stovėjimą kauniečiai moka valanda trumpiau, nei anksčiau - iki 18 val.

Šešta: Norint paskatinti LA esančių namų savininkus tvarkytis byrančius fasadus, savivaldybės lėšomis buvo atlikti pastatų fasadų polichrominiai tyrimai. Tai ypač palengvina apsisprendimą remontuotis paveldinių pastatų savininkams kuriems prieš remontą reikia atlikti minėtus tyrimus.

Septinta: Kauno miesto savivaldybė nusprendė išsaugoti "Romuvos" kino teatrą, jį iš uždarosios akcinės bendrovės paversdama viešąja įstaiga. Tikimasi, kad ne už ilgo kino teatre bus galima eksponuoti nekomercinį kiną, atsigaus erdvės aplink Romuvą Laisvės alėjoje.


Aštunta: Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninio projekto parengimo eiga: Praėjusių metų rudenį pradėta Laisvės alėjos analizė jau yra baigta, padaryta toponuotrauka, atlikti kiti paruošiamieji darbai. Techninis alėjos rekonstrukcijos projektas bus rengiamas šešiais etapais. Tikimasi, kad iki lapkričio mėnesio šis darbas bus pabaigtas. Sutarta, kad pirmojo etapo metu reikėtų rekonstruoti Laisvės alėjos atkarpą nuo Vilniaus gatvės iki I. Kanto gatvės.

Tai turbūt tiek pagrindinių LA gaivinimo idėjų ir darbų. Jei jūs turite kokių papildomų realių ir įgyvendinamų minčių, rašykite gintare@lata.lt . Kiekvienas racionalus pasiūlymas yra labiau negu laukiamas.

Komentarai

Vasarą Laisvės alėja šiek tiek atsigauna. Visgi šilta:)
Anonimiškas sakė…
Šaunu, tiek info apie LA gaivinimą dar neteko matyti :) Gintarė pralenkė savivaldybės administracijos propagandos mašiną.
Vladimiras sakė…
Neigiama akropolio įtaka miesto centrui buvo galima prognozuoti, tam ir yra toks mokslas, kaip urbanistika. Laisvės alėjos verslininkai konkuruoti su Akropoliu galės tik susijungus į bendrą organizaciją, kuri turės samdyti aukštos klasės profesionalius vadybos ir marketingo konsultantus. Nemanau, kad tai įmanoma, nes Laisvėje jau beveik nėra rimto verslo. Todėl LA reikia tiesiog sutvarkyti iki tinkamo jos statusui lygio, o visą kitą palikti ekonomikos savireguliacijai.
Anonimiškas sakė…
Mcdonalds, Kaunas - pramones/draugystes g sankryza ..deja ne centras
Kjerstin Lis sakė…
VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam plačiajam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, Dievo bijojo skolintojas, pone, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, dievas, išsiųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans@outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .