„Jaunimo apdovanojimai 2008"




Rugsėjo 27 dieną Kauno miesto rotušėje vyko aktyviausio Kauno miesto jaunimo pagerbimo ceremonija „Jaunimo apdovanojimai 2008". Renginį organizavo Kauno jaunimo reikalų taryba, kurios pirmininke turiu garbės būti.
Stiklinėmis statulėlėmis buvo apdovanoti šeši geriausieji šiose nominacijose: jaunimo iniciatyva, jaunimo renginys, jaunimo partneris, jaunimo organizacija, jaunimo indėlis Kauno miestui ir jaunimo lyderis. Šauniausio mūsų miesto jaunimo atvyko pasveikinti Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius, kuris ir įteikė nominantams statulėles.
„Jaunimo iniciatyvos" nominacijoje nugalėjo Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybė (KTU SA) už renginį „Padovanokime šypseną". Studentai nepagailėjo savo laiko skirti vaikų globos namų auklėtiniams: juos lankydavo, bendraudavo, suteikdavo jiems taip reikiamos šilumos ir meilės.
Geriausiu renginiu buvo išrinktas Krikščioniškasis jaunimo festivalis „Pažaislis 2008", kuriame jaunuoliai iš Lietuvos ir kitų šalių diskutavo apie draugystę, meilę, gyvybę.
Daugiausiai ovacijų sulaukė jaunimo partnerio apdovanojimą gavusi Kauno Petrašiūnų vidurinė mokykla, nurungusi taip studentų mylimą profesorių Leonidą Donskį bei labdaros ir paramos fondą „Kauno plėtros forumas".
Kauniečiai nepamiršo ir olimpinės čempionės Gintarė Volungevičiūtės, kuri buvo apdovanota už didžiausią indėlį Kauno miestui. Ne kartą išrinkta šauniausia nevyriausybine organizacija Kauno mieste „AIESEC Lietuva" Kauno filialas šiuose apdovanojimuose laimėjo geriausios jaunimo organizacijos nominacijoje.
Paskutinis apdovanojimas buvo įteiktas jaunimo lyderiui – Airidui Korolkovui. Šis jaunuolis tapo tarptautinės astrofizikos olimpiados nugalėtoju. Šiuo metu jis studijuoja užsienyje, todėl jam skirtą apdovanojimą atsiėmė jo tėtis.
Apdovanojimų vakaras gavosi labai šiltas ir jaukus. Dalyviai netilpo erdvioje Rotušės salėje, o ir plojimai buvo nuoširdesni ir garsesni nei daugelyje vyresniųjų kolegų lankomų renginių. Džiaugiuosi, kad mano gimtam mieste yra tiek daug šaunių ir aktyvių jaunų žmonių. Gera žinoti, kad miestas išugdo tokių įdomių ir protingų Kauno patriotų.

Komentarai