Apie komandiruotes ir kitas įdomybes...

Vakar Tarybos posėdyje svarstėm tokį begalinės svarbos klausimą - sprendimą "Dėl mero komandiruotės" paskelbimo negaliojančiu.
Priminsiu priešistorę: Kauno merui buvo siūloma vykti į Pekino olimpines žaidynes. Olimpinis komitetas būtų apmokėjęs visas komandiruotės išlaidas, o iš Kauno biudžeto kelionė būtų kainavus 5.000Lt. Kauno taryba merą į komandiruotę išleido po aštrių opozicijos kritikos strėlių krušos. Vėliau (tos pačios mūsų opozicijos iniciatyva) prasidėjo kritikuojantys straipsniai Kauno dienraščiuose. Pamačius neigiamą visomenės reakciją Kauno meras apsigalvojo ir nusprendė į komandiruotę nevykti. Taip sutaupydamas savo nervus ir 5.000Lt mieto biudžetui.
Tai tokia tai priešistorė. O vakar, sprendėm klausimą kaip komandiruotę pripažint negaliojančia, mat to reikalauja teisės aktai, nes kitaip merui klius nepriklausantys kelionės dienpinigiai ir pan.
Tačiau. Staiga iš kėdės pakyla buvęs meras A.G. ir pradeda auklėti dabartinį merą, kad jis negerbiąs miesto tarybos ir kam čia mes tuos sprendimus priimam jeigu paskui jų niekas nevykdo, kam gaišina miesto tarybos narių laiką ir t.t
Tada jam buvo primintas faktas, kaip miesto Tarybos 2007-03-29 sprendimu Nr. T-110 buvo panaikinta jo paties komandiruotė į Kanus. Tačiau tuomet ponui A.G. tai neatrodė anokia nuodėmė.
Štai taip: važiuoji - blogai, nevažiuoji - dar blogiau. Keista ta mūsų opozicionierių pozicija :-)
Au au - am am

Komentarai