Kavinės miesto centre

Rytojaus Tarybos posėdžio darbotvarkėje klausimas Nr.4o skamba taip: Dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo UAB „Absentas“ (TR-362). Po šiais žodžiais slepiasi pasiūlymas uždrausti vakare prekiauti alkoholiu šalia Laisvės alėjos esančiame kokteilių bare "Absentas" (buvęs "Rambynas").
Motyvacija tokia, kad lauke prie durų buvo apvogtas užsienietis, o viduje apsauginis lengvai kažką sužalojo. Taigi, gimė pasiūlymas uždrausti prekybą alkoholiu po 22val.
Tuo pačiu, šalia greta esančios "Sienos" žmogus ir nužudytas buvo, o muštynės būna nuolatos. Tačiau jokio sprendimo projekto niekas nesiūlo...
Mano nuomone, čia yra miesto centras. Čia privalo veikti kavinės, gal net ir visą parą. O tokie draudimai tik didina pramogų verslo monopolizavimą vieno stipraus žaidėjo rankose. Ir tikrai neskatina miesto centro atsigavimo, naujų pramogų vietų steigimosi. Apskritai, naudos duoda nebent virš baro gyvenančiam asmeniui, kuriam nebereikia per naktis klausytis muzikos. Tačiau tokiems ramybės ieškotojams egzistuoja miegamieji rajonai. Gyvenimas centre turi ir pliusų, ir minusų. Čia jau kiekvieno asmeninio pasirinkimo reikalas.
Policijos darbas, o ne Tarybos narių, saugoti pramogaujančius miesto centre. Esu už miesto centro atgaivinimą, už kavinukes, už smulkųjį verslą Laisvės alėjoje. Todėl balsuosiu prieš šį sprendimo projektą.

Komentarai